DE PLANNEN

DE PLANNEN

3d schetsen

Ons bouwproject bestaat uit 3 prioriteiten
1. Verhogen van de bestaande kruipkelder tot toegankelijke hoogte voor berging.
2. Modulaire bouw die inspeelt op alle noden van de jeugdvereniging én
polyvalente lokalen creert die voor meedere doeleinden kunnen gebruikt worden.
3. Omgevingsaanleg voor maximale ontwikkeling van speelruimte rond de lokalen.

Dit krijgt op de onderstaande 3d-schetsen meer vorm. Zo kan je zien dat de ophoging van de kelder rechts gebeurt en hier de 4 activiteitenlokalen op geplaatst worden. Het gedeelte links ligt op het bestaande niveau. Beide delen worden met elkaar verbonden door een luifelconstructie die ook een doorgang tussen voor en achter vormt. En waar je de kelder binnen kan.

2016-10-18_uv_jeugdlokalenkortessem_voorgevel_dali40-moreno60 2016-10-18_uv_jeugdlokalenkortessem_voorpersp2_dali40-moreno602016-10-18_uv_jeugdlokalenkortessem_voorpersp4_dali40-moreno60

2016-10-18_uv_jeugdlokalenkortessem_achterpersp3 2016-10-18_uv_jeugdlokalenkortessem_achterpersp1

Indeling gebouw

De kelderruimte bestaat uit 3 delen. Een grote ruimte voor het bergen van grote materialen. Ook voor rollend materiaal dat in de lokalen kan gebruikt worden. Berging 2 en 3 worden ruimtes met wandrekken waar materialen duurzaam kunnen opgeborgen worden. Ook voorzien we een plaats voor onderhoudsmaterialen.
De grote ruimte kan ook als spelruimte gebruikt worden.

kelderplan

De lokalen zelf bestaan uit 2 afzonderlijke delen die door een luifelstructuur verbonden worden. In de linkerzijde is er plaats voor een beging met de spelmaterialen van de Chiro. En een leidingslokaal voor het beheer van de bouw. Tevens is er een sanitaire blok die afzonderlijk bereikbaaris en waar ook 2 douches voorzien zijn. Via het hellend vlak kom je in 4 activiteitenruimtes die elk hun functie zullen krijgen. Lokaal 1 is de grootste ruimte van 10m op 8m die voor een gezamenlijke activiteit kan gebruikt worden. Maar ook mogelijkheden geeft voor de organisatie van (kook)workshops. In lokaal 2 is een kleine keuken ingebouwd en is geschikt voor activiteiten in kleine groep. Lokaal 3 en 4 worden zo ingericht dat er tijdens de Chironamiddag kan gespeeld en geknutseld worden. Maar het worden even goed vergaderruimtes met de nodige voorzieningen die elk uitgeven op het keukentje. Zowel aan lokaal 1 als lokaal 3 is er een ingang voorzien.

grondplanlokalen

De aanwezige ruimte rond het gebouw wordt ingericht zodat we deze maximaal kunnen gebruiken. Het gebouw is bereikbaar langs de Brandstraat, met enkele parkeerplaatsen dicht bij de ingang van Den Hamel. Maar je kan ook via het wandelpad aan de achterzijde tot aan het dorpsplein, Sint-Gerarduspad en het speelweefsel.